Selecteer een pagina

P e t r a  v a n  d e  L a a r

Over mij

Ik was steeds op zoek: ‘Wat kom ik hier doen op aarde?’ Nooit was het goed genoeg wie ik was en wat ik deed. Totdat ik ontdekte dat ik het antwoord in mijzelf kon vinden. Ik ben perfect zoals ik ben.

Er was eens …

Een klein blond meisje. Ze droeg twee vrolijke staartjes met vilten bloemetjes bij elkaar gebonden. Een allerliefst meisje, zich nog niet bewust van de boze buitenwereld die haar pijn zou gaan doen. Ze wilde alleen maar lief zijn. Dat was ze ook.

Ze snapte er niets van, dat andere kleuters op school zo vervelend tegen haar deden. Petra had een lui oogje en had vaak een pleister over haar andere oog geplakt. Dat was een reden om gepest te worden. Zij was anders dan de rest.

Ze leerde dat als ze zichzelf was, dat ze dan niet begrepen werd en er niet bij hoorde.

Niet alleen vanwege de perfecte imperfectie, alhoewel ze dat pas jaren later zo zou kunnen zien, ook wanneer ze compleet haar lieve pure zelf was, werd ze regelmatig afgewezen.

Het kleine meisje groeide op en helaas werden haar meer pijnlijke ervaringen niet bespaard. Alhoewel ze ontzettend leuke, lieve ouders had, was hun huwelijk niet goed te noemen. Het meisje leefde dapper verder en droeg geheimen met zich mee, die kleine kinderen niet horen te dragen.

De scheiding van haar ouders kwam dan ook meer als een opluchting dan een schok. Eindelijk. Wat niemand voorzien had was dat Petra ook gescheiden verder moest leven van haar zusje. Een nieuw trauma deed zijn intrede.

Ze leefde diep gekwetst verder en stopte dit zo goed mogelijk weg. Ze zag haar moeder en zusje pas weer vijf jaren later. Een gat in de tijd achterlatend, wat niet gedicht kon worden.

Wie ben ik? Wat kom ik hier doen?

Waren toen al vragen die ze zichzelf stelde. Want dat het leven soms gewoon echt niet leuk was, daar had ze ervaring mee. Waarin kon ze JOY vinden? Was er een bedoeling met dit leven?

Geluk vond ze met haar levenspartner, met wie ze een tweeling kreeg. Een van de jongens had 3 hartafwijkingen en bleek spastisch en gehandicapt te zijn. Hij was 2 ½ jaar toen hij 9 weken na zijn grote hartoperatie overleed.

Het meisje, inmiddels een volwassen vrouw, die had gevochten als een leeuwin voor haar kleine welp, maar hem niet had kunnen redden, sloot vrede met zijn dood. Inmiddels wist ze dat er meer was tussen hemel en aarde, dat had het leven haar geleerd. Zeker de afgelopen jaren ontving ze tekens van het universum.

Ze ging op onderzoek uit. Waar is mijn kind gebleven? Want dat hij niet zomaar weg kon zijn, dat wist ze. Gefascineerd door het leven na de dood en de bewijzen die ze keer op keer in de jaren die volgden tegenkwam, werd haar vraag van vroeger actueel: Wie ben ik? Wat kom ik hier doen? Waar word ik blij van?

Wanneer Petra eindelijk gehoor geeft aan de roep die van binnenuit komt: Ga schrijven, ga schrijven, ga schrijven, dan voelt zij zich als een vis in het water.

Dan vindt zij haar Joy

Ze schreef het verhaal af, wat ontstond na de dood van haar zoontje: Twee engeltjes en hun magische reis naar de aarde, verzacht verdriet bij rouwverwerking. In 2019 zag het het levenslicht. Haar droom was uitgekomen.

Petra en de vader van de tweeling zijn ieder hun eigen weg ingeslagen. Het was niet de bedoeling dat zij altijd bij elkaar zouden blijven, al heeft ze dat lange tijd wel gedacht. Inmiddels woont ze al weer een paar jaar samen met haar huidige partner vlakbij haar geboorteplaats Breda.

Ook in haar eigen praktijk spelen verhalen een grote rol. Zij luistert naar de soulstories van haar klanten. Als rouwcoach en levenscoach kijkt en luistert zij met hart en ziel. Op dit diepere niveau met iemand een stukje meelopen, dan is zij haar puurste zelf.
Het pad wat Petra nu loopt is veel makkelijker en lichter dan het ooit was! Het voelt compleet passend. Vertrouwend op wat het universum voor haar in petto heeft, zet ze stap voor stap. Ze kan het niet zelf verzinnen. Zo mooi. Ze geniet en is intens dankbaar.

Mezelf zijn
Is alles wat ik hoef te zijn
De power van het universum
en de onvoorwaardelijke liefde
van de Bron
zijn in mij
als ook in jou
aanwezig
in overvloed

Petra   Story & Soul

Wil je geen story missen?

Meld je dan nu aan voor de Story & Soul mail, waarin ik de nieuwste wonderlijke verhalen met je deel en waarin ik je mijn tips en inzichten geef hoe je heerlijk jezelf kunt zijn. Ook deel ik er af en toe cadeautjes uit, omdat ik daar blij van word!