Selecteer een pagina

Zielshuisjes

Laat me je even meenemen in een stukje van het ontstaan van Het verhaal van het Maanmeisje.

Een dag of 10 voordat ik de prachtige tekening van het Maanmeisje ontving van Hanna, ontmoette ik een bijzondere vrouw bij mij in de buurt. Zij maakt van hout de meest wonderlijke kunst. Paddenstoelen, dolfijnen en sprookjesachtige huisjes.

De eerste keer dat ik ze zag wist ik het: deze hebben een ziel. Niet letterlijk, maar er zit bezieling in.

Twee weken later zat ik op mijn fijne schrijfplekje op bed, heerlijk tussen zachte kussens en met een lekker fleece dekentje om me heen. Dan schrijf ik op mijn best. Ik liet het verhaal van Het Maanmeisje op haar eigen wijze ontstaan. Ik hoefde alleen maar te volgen en te beschrijven wat ik in gedachten zag gebeuren.

Ik was helemaal in afstemming op de tekening met het meisje in de bloem op het water, en ineens maakte Oop voor mij een onverwachte wending en waren we aan de achterkant van de maan. Het duurde even voor ik besefte dat wat ik zag verschijnen de huisjes waren die ik eerder in het echt gezien had. Nu werden ze echter van binnenuit verlicht. Wat bleek… we werden meegenomen naar de wereld waar de zielen woonden! Ik wist niet dat dit zou ontstaan. Ik zat echt met tranen van ontroering en verwondering over wat ik te zien kreeg verder te schrijven. Mijn hart zong van blijdschap. Dit was een prachtig cadeau.

Op magische wijze verscheen dat wat ik bij haar in haar woonkamer zag, terwijl ik het verhaal van het Maanmeisje aan het schrijven was!

Ik wist: deze mooie houten kunst, ze hoort bij het verhaal van Het Maanmeisje. Samen, het verhaal en de zielshuisjes, gaan zij troost brengen.

Nadat het verhaal af was en ik nog duidelijker had dat alles bij elkaar hoorde en het geen toeval kon zijn, nam ik contact op met de kunstenares. Haar naam is Sheeva Anastasia. Ik vroeg haar of ik een verhaal mocht komen voorlezen aan haar, zonder te zeggen wat de reden was. Sheeva vond het prima.

Met een glimlach zat ze te luisteren en ook zij herkende zichzelf wel in Het Maanmeisje. Toen ik aankwam bij het gedeelte waar Fiara de huisjes voor het eerst ziet en ik ze beschreef, keek ik Sheeva aan. Ze zat met een stralende lach en lichtjes in haar ogen naar haar huisjes in haar woonkamer te kijken. ‘Dit zijn ze hè Peet,’ zei ze zachtjes en bijna met ontroering tegen me. Ik kon niet anders dan alleen maar knikken en moest even wachten met voorlezen. Ook bij mij liep een traan over mijn gezicht.

Ze bedankte me met een warme liefdevolle knuffel en ik hoefde de vraag of ze met me wilde samenwerken om de wereld te laten meegenieten van haar bijzondere houten huisjes, niet eens meer te stellen. De naam zielshuisjes vond ook zij helemaal passend. Ze zijn allemaal stuk voor stuk met liefde door Sheeva Anastasia gemaakt.

Op 21 juni 2024 werd het laatste bezielde huisje van meer dan 100 opgestuurd om een liefdevol plekje te krijgen waar de verbinding tussen hemel en aarde op onverwachte momenten zomaar samenvalt.

Petra van de Laar  |  Story & Soul  |  petra@storyandsoul.nl

Privacy verklaring  |  Algemene Voorwaarden
KvK 77319613